Groepen 5

Welkom!

Deze pagina is voor groep 5/6 van juf Annemiek  en 5 van juf Monique.
Juf Annemiek gebruikt groen voor de kopteksten en Juf Monique blauw.

 

 Voorleeskampioen Noa

Noa voorleeskampioen

Hoi allemaal. Ik ben Noa en ik ben de voorleeskampioen van groep 5/6 geworden tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen die wilden, mochten een stukje voorlezen. Iedereen mocht daarna iemand in het hoofd nemen die hij of zij echt goed vond lezen. Toen iedereen was geweest die wilde lezen gingen we stemmen wie we nou echt goed vonden. Die kinderen zette de juf dan op het bord. Uit die paar kinderen koos de juf 3 kinderen die de juf nou echt goed vond. Toen gingen we daar weer uit kiezen, de kinderen waar je uit kon kiezen waren: ik, Lisa en Noortje. Eerst gingen we kijken hoeveel stemmen Lisa kreeg, zij kreeg er 8. Toen gingen we kijken hoeveel stemmen Noortje kreeg, zij kreeg er 8. Daarna gingen we kijken hoeveel ik er kreeg en ik kreeg er 10, dus ik had gewonnen. Maar iedereen heeft het goed gedaan!

Geschreven door: Noa

 

 Experiment van Lisa en Isabelle

5

Wij hebben een experiment gedaan. We waren wel heel zenuwachtig maar het ging super goed. We hadden twee glazen met warm water en koud water. We hebben in elk glas een beetje inkt gedaan. In het glas met warm water ging het weg en het koude glas zakte het meer naar beneden. Het was heel leuk want we mochten ook iets met thee doen. Bij het koude water duurde het heel lang voor dat het thee was.

Geschreven door: Lisa en Isabelle

 

 Experiment van Kaj en Thom (Wat een rook!)

Kaj en Thom

Wij hebben een experiment gedaan en we vonden het heel leuk. We gaan nu uitleggen wat je nodig hebt voor een rookbom: 6 pingpongballen, een schaar, een aansteker, foliepapier, krant. Eerst gaan we uitleggen hoe je het in elkaar zet. je knipt de pingpongballetjes in stukjes en doet ze in de krant, de krant doe je dicht met de pingpongballen er in, dan doe je er foliepapier omheen. En aansteken. En wij hopen dat het lukt.

Geschreven door: Kaj en Thom

 

Experiment van Roos en Fiene

foto 3 - kopie

Wij doen in de klas met zijn tweeën een experiment en wij waren de eerste. Wij maakten een lavalamp dus er kwamen grote bellen naar boven. Deze dingen heb je nodig om een lavalamp te maken: warm water, olijfolie en zout (beker of fles). Er zit eerst warm water in de beker/fles. Dan doe je er olijfolie in en dan flink wat zout erbij. Het is super cool en leuk want heel de klas gaat het thuis ook proberen.

Geschreven door: Roos en Fiene

 

Het verhaal: Opgesloten op school…

foto 2

Hallo allemaal. Onze juf heeft bedacht om een verhaal te schrijven met de klas. Wij vinden dat een goed idee en gaan het doen. De bedoeling is dat 1 iemand ongeveer 5 zinnen schrijft en het dan bij iemand anders in de brievenbus gooit. Vervolgens gaan de anderen weer 5 zinnen op schrijven en zo komen er 27 kinderen aan de beurt. De titel van het verhaal is: Opgesloten op school. Wij weten zeker dat het een leuk en spannend verhaal gaat worden. Fee gaat beginnen en wanneer zij klaar is, gaat zij iemand uit de klas kiezen. Wij vinden het een super leuk idee!

Geschreven door: Charlotte en Marieke

 

Groep 5/6  wenst iedereen een fijn schooljaar! 

IMG_3821