Groepen 5

Welkom!

Deze pagina is voor groep 5 van juf Annemiek  en 4/5 van juf Monique.
Juf Annemiek gebruikt groen voor de kopteksten en Juf Monique blauw.

 

 Bezoek aan de IJzertijdboerderij (Dongen)

IMG_2571

Hoi. Het was super leuk bij de IJzertijdboerderij. En we mochten op het begin allemaal omstebeurt hakken. En we mochten met speren werpen. En opgravingen doen. En we gingen malen.

Geschreven door: Daan en Melle.

 

Bezoek aan het gemeentehuis (Tilburg)

We waren donderdag lekker naar het gemeentehuis geweest en we hadden echt de burgemeester gezien. We zijn naar de VIP ruimte, de trouwzaal en de raadzaal geweest. In de raadzaal gingen we ook een debat voeren. We kregen ook cake en ranja. En er was ook een heel mooi uitzicht. En we gingen ook naar de 9de (hoogste) verdieping. We zagen een heleboel mooie beelden. En het gebouw was ook heel hoog. En er waren heel veel kamers.

Geschreven door: Pol en Fenne

 

 Bezoek aan het Natuurmuseum

Groep 5 is naar het Natuurmuseum geweest. We hebben allemaal mooie nagemaakte dieren gezien. En we konden allemaal opdrachtjes doen. Dat was heel leuk! Je kon ook kijken hoeveel bacteriën je op je hand had en daarna moest je zalf op en dan beschermde het je hand, cool he? Je kon ook in een zogenaamde buik zitten. En in een zogenaamde trein.

Geschreven door: Babs en Bloeme

 

Bezoek aan de bouwhallen van de carnavalswagens in Tilburg

S

Donderdag 30 januari gingen wij met heel de klas naar de bouwhal van de carnavalswagens kijken. Eerst kwamen er twee mannen bij ons in de klas. Ze vroegen allemaal vragen aan ons bijvoorbeeld: of wij al eerder in de bouwhal zijn geweest en nog veel meer. Daarna gingen we met twee prinsen van de raad van elf in de carnavalsbus zitten en dat was een heel ritje. Met allemaal muziek enzo en daarna kwamen we aan bij de bouwhal en toen we daar binnen kwamen was het daar gigantisch groot. Maar eerst was er een museumpje en daar zijn we eerst gaan kijken. Je zag daar allemaal oude carnavals prinsen en ook allemaal steken enzo. Maar we waren daar niet de enige er waren ook andere kinderen. En toen mochten we eindelijk naar binnen. We kregen daar een rondleiding van een meneer en die wist alles over de carnavalswagen. Ze gebruikten allemaal materialen bijvoorbeeld: ijzer, gaas, karton, frietvet, hele zachte kussentjes, verf en nog veel meer. Ze lieten ook zien wat er onder een carnavalswagen zit. En hoe ze rond draaien en hoe het er van binnen uit zag. Toen ging het alarm. Niet echt een alarm, alleen dat betekende dat je door ging wisselen. Dus toen gingen we een steek maken. Dat is een hoed die de prinsen op hebben. En daarna hebben we nog meer informatie gehad over carnaval.

Geschreven door: Beike

 

Gymles aan groep 5

IMG_1762

Zelfbedachte gym door groep 5. Danny en Tijmen hebben een breakdance les gegeven aan de kinderen uit groep 5. Ze hebben de sixtap, monkeyflip, zoenerspin geleerd. De meeste kinderen vonden het best wel moeilijk. We hebben ook een dieven spel gedaan. Dit hadden Tessa en Pien bedacht. Het was een erg succes en leuk! Daan en Juul hebben voetbal les gegeven. Het was heel leuk om te doen. En we hebben op doel geschoten.

Geschreven door: Danny, Tijmen, Joep en Tessa

 

Warming- up

foto 5

Elke ochtend doen wij een warming-up in de klas. Dan gaan we op een fijn plekje staan. En kiest iemand een leuk liedje uit en dan gaan we dansen. Elke dag kiest iemand anders een liedje uit. En dan gaan we echt beginnen. Iedereen vind het leuk en als we gaan staan dan springen we heel hard.

Geschreven door: Kiek

 

Brief van kinderboekenschrijver Paul van Loon!

O

O

Hallo kinderen! Wij hebben een brief van Paul van Loon gekregen. Dat is heel bijzonder. Toch? Wij hadden hem eerst een brief gestuurd omdat wij veel leuke boeken van hem lezen in de klas.  Paul van Loon is een hele beroemde schrijver. Hij schrijft veel griezelboeken maar ook veel andere boeken.

Geschreven door: Mila en Rikke

 

Debat over de stelling: Het is goed om ‘varketariër’  te zijn.

image-3939752

We hebben in de klas een debat gehouden over de volgende stelling: Het is goed om ’varketariër’ te zijn. Varketariër is een term die Sjoerd heeft bedacht. Sjoerd heeft ervoor gekozen om geen varkensvlees meer te eten nadat de varkens Spekkie en Vlekkie geslacht zijn. Dit waren twee varkens die naast het Factorium werden verzorgd. De kinderen kwamen met goede argumenten voor én tegen de stelling. Ook luisterden ze goed naar elkaar.

http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/vlekkie-spekkie-een-afscheid-1.4105292

https://www.facebook.com/tilburg.varkenshuis

Varketariër zijn! We zijn het oneens om varkensvlees te eten. We hebben zelfs een debat gehouden. Sommige kinderen waren het eens met ons. En sommigen niet. Daarom voeren we nu actie. Ben je het eens met ons of niet? Word ook varketariër!

Geschreven door: Sjoerd en Bram

 

Voorleeskampioen Anna 

O

Beste mensen, het was een leuke voorleeswedstrijd. Het was gezellig en leerzaam. Vooral was het leuk en gezellig.

Geschreven door: Anna

 

Pien heeft een goocheltruc gedaan 

 O

Ik vind het heel leuk om te goochelen. Daarom gaat nu elke vrijdag een kind een truc doen. Heb je nooit een truc gedaan, ga dan naar de site van Hans Klok. Daar kun je heel veel vinden van toveren. Als je de site wil zien, type dan Hans Klok. Ik hoop dat het lukt. Veel plezier!

Geschreven door: Pien

 

Jaida heeft een spreekbeurt gehouden over Vitiligo

O

Jaida heeft een super goede spreekbeurt gehouden over Vitiligo! Vervolgens hebben we in de klas nog nagepraat over verschillen tussen kinderen.

Jaida heeft ook nog een gedicht geschreven over verschillen:

Iedereen is anders, iedereen heeft wat. De een zijn neus is puntig, de ander die is plat. De ene heeft een beugel en heel misschien een bril. De ander heeft een rolstoel of haar dat echt niets wil. Door wel honderd kleine dingen is iemand anders dan de rest. Poepoe en nounou leren ons dat je niemand daar mee pest. Soms lijken de dingen gek omdat jij ze nog niet kent. Wees niet bang en vraag gerust als je nieuwsgierig bent. Dan zie je dat het anders is en veel gewoner dan je dacht. Dan zie je dat het beter is te vragen voor je lacht.

 

Groep 5  wenst iedereen een fijn schooljaar! 

O

 

Dit wordt een spannend schooljaar voor groep 4/5.  Voor het eerst in een combinatie groep!!!!

IMG_7880

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons!
Contact
b.s. Armhoefse Akker
Spoordijk 68
5018 GH  Tilburg
Telefoon: 013-543 42 37
E-mail: info@armhoefseakker.nl
Beheer